Hjælpsomme robotter

Pressemeddelelse 22

 

2018-03-09

Hjælpsomme robotter

Byggebranchen er fysisk belastende, og indebære repetitiv arbejde som hurtigt kan belaste arbejderen. Som følge heraf er der en stigning i implementeringen af robotløsninger, som skal forbedre arbejdsmiljøet for arbejderen gennem aflastning af repetitiv og fysisk belastende arbejde.

Men trods automatiseret løsninger, som 3D printere og murerrobotter som er dukket op i byggeindustrien, gør kun 11 % brug af automatiserede løsninger.

En byggeplads har et uforudseligt arbejdsmiljø, hvor faktorer såsom vejret eller elektrikeren, arkitekten, underleverandør osv. skal tages i betragtning, da de alle har forskellige deadlines.

Hvorimod en robot som WallMo 100, der er en kollaborationrobot der monterer vægpaneler ved brug af kinematic teknologi, vil blive implementeret bedre, da den ikke substituerer arbejderen, men derimod hjælper ved at aflaste operatøren med det tunge løft. Dermed vil arbejderen ikke føle, at han bliver erstattet af en robot.

Men, som Caspar Hansen fra DEKO nævnte, så skal robotten være lige så hurtig eller hurtigere end et menneske. WallMo 100 har bevist, at dette er muligt, da den monterede et vægpanel på 3-4 minutter.

Vores administrerende direktør Lars Andresen delte også hans vision om at implementere teknologien til andre aspekter af byggeindustrien, hvor tungt løft er et problem.

Læs hele artiklen her: https://fagbladet3f.dk/robotter/byggeri.php