Workshop med RoboCluster

Pressemeddelelse 13

 

2017-05-05

Workshop med RoboCluster

Den 24. april deltog WallMo A/S i en workshop, som var arrangeret af RoboCluster. Målet med workshoppet var at introducere emnet "Robotter på byggepladser" og diskutere de potentialer og begrænsninger som medfølger.

Tømrer, glarmester, murer og smed er de fagfolk, som arbejder med anstrengende arbejde til dagligt. De er derfor den perfekte kandidat til at demonstrere fordelene ved robotter på byggepladser.

Mennesker har en tendens til at begå fejl, når de er trætte, hvilket gøre dem sårbare over for potentielle ulykker på byggepladser. Derfor er arbejderenes arbejdsmiljø vigtigt, da de arbejder i et miljø som er fysisk udmattende og til tider farligt. Dog, med assistance fra robotter, kan arbejdsmiljøet forbedres betydeligt, da de vil erstatte det manuelle arbejde for arbejderen og udføre gentagende arbejde med stor præcision. Derudover kan robotter lave designarbejde som ellers ville være dyrt. Kvaliteten af arbejdet vil også blive forbedret. Byggebranchen er kendt for at være konservative i forhold til teknologi. De fortrækker den traditionelle måde at udføre arbejdet på, da de føler at, værktøjet som er stillet til rådighed, langsomliggører arbejdsprocessen. Størrelsen af robotten er også et problem, da de kan være for store til at bevæge sig frit i trange områder. Derudover værdsætter arbejderne følelsen af fuldførelse, når de gennemfører et job med deres egen styrke. Andre barrierer som vejret er et problem, da robotter kun udfører arbejde, som de er programmeret til.

Hos WallMo A/S kan vi relatere til mange af problemerne, da WallMo 100 blev kreeret baseret på udfordringer, arbejderne støder på byggepladserne. Vi værdsætter arbejderenes sikkerhed og velværd og vil derfor forbedre arbejdsmiljøet med WallMo 100.

Vi glæder os til at deltage i flere arrangementer som dette for at dele vores erfaringer og lære mere om emnet.